Introductie
Behoeften leren kennen
Oordelen en Gevoelens
Patronen
Zelf-empathie
Dankbaarheid
Verbinden met wat er daadwerkelijk is
Boosheid
Macht
Leven met Mededogen

0. Welkom

Hieronder volgt belangrijke informatie voor jou.

Een warm en een enthousiast hallo! Aan jou.  Fijn dat je meedoet aan deze transformerende cursus.

Wie zijn wij
Wij zijn een wereldwijde community van mensen, uit alle hoeken op aarde, die hebben besloten om een jaar te wijden aan het genereren van meer compassie in de wereld. De originele cursus wordt in het Engels gegeven. Verder wordt de cursus ook in 15 andere talen gefaciliteerd, o.a. Spaans, Duits, Chinees, Arabisch, Hebreeuws en Pools gegeven. Vanaf 2011 heeft de Compassie Cursus al meer dan 30.000 cursisten geteld, verdeeld over 120 landen.

De uitdaging
Het ‘werk’ dat we in deze cursus gaan doen wordt beschreven als uitdagend, confronterend, geestverruimend, leuk, opbeurend, levensbevestigend, helend en transformerend.
Deze cursus is ontworpen om onze geest en ons hart uit te dagen en te verbreden. Het vraagt om doorzettingsvermogen en oefening…  tijd, focus en toewijding.
Ieder van ons heeft hierin de kans om deze ‘lessen’ van Compassie te leren en te integreren. Als je een meer compassievolle wereld wilt, is deze cursus een kans om de verandering te brengen die je wilt zien in de wereld. Echt!

Thom Bond is de schrijver en trainer van de cursus Compassion Course (de Engelse versie van de Compassie Cursus). Hij is tevens ook de oprichter, docent en directeur van het instituut NYCNVC, New York Center of Nonviolent Communication.
Sara Nuytemans is jullie Nederlandse trainer.

Thom Bond’s belofte aan jullie
Hij beschouwt deze cursus als een bijzonder waardevolle kans om een verschil te maken in deze wereld. “Iedereen die ik ooit heb ontmoet die de ‘lessen’ van Compassie hebben geïntegreerd in hun leven (en niet alleen hebben gelezen), zegt dat het hun leven mooier heeft gemaakt. Iedereen… zonder uitzondering, te beginnen bij mijzelf.”

Voor zowel Thom als voor Sara begon de reis naar ‘compassievol denken en doen’ na het lezen van Marshall Rosenberg’s boek, Nonviolent Communication: A Language of Life. Door het werk van Marshall hebben wij de vaardigheden en oefeningen ontdekt die ons in staat stellen om meer bewustzijn, verbinding, begrip en (zelf-)compassie te voelen en te creëren in het dagelijks leven. We vergroten zo onze eigen welzijn en onze passie voor het leven. Ook stellen deze manieren van denken, spreken en handelen ons in staat om bekwaam en zorgvuldig met onenigheden om te gaan, en dat zonder boosheid of haat.

Marshall Rosenberg heeft de taal van het hart ontwikkeld die ons kan helpen het soort wereld te scheppen die we met liefde nalaten aan onze achterkleinkinderen.

Een kans
Laten we dit samen doen.
“Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver komen, ga dan samen.” (Afrikaans gezegde)

Nodig je vrienden, familie en vijanden uit om mee te doen. Door partners, familieleden, vrienden en/of collega’s mee te nemen, groeien we samen.
Vorig jaar hebben werkgroepen, spirituele groepen, families en vrienden samen aan de cursus deelgenomen, als een krachtige manier om inzichten te delen en ook om ondersteuning, kameraadschap en onderlinge harmonie te ervaren.

Je kunt de volgende link delen: www.cursus.compassiecursus.nl

Je kunt altijd met vragen over de leerstof bij Sara terecht. Je kunt haar een email sturen of je kunt via de email een belafspraak met haar maken: sara@compassiecursus.nl

Ik denk dat dat het voor nu wel is. Je kunt meteen beginnen met de les van deze week.

Met zorg en enthousiasme,
Thom Bond (schrijver, trainer en organisator van de cursus wereldwijd)
en
Sara Nuytemans (begeleider en coördinator van de Nederlandse versie)